Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1 Post

(fullcasco)
Wiking
a konkretnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
NOREK napisał:
I tu Cie zaskocze bo jestem członkiem od pięciu lat i krzystam z ich pomocy w różnych sprawach. Trzeba sie tylko umieć dogadać z czym większość ma kłopoty. To o kim my w końcu mówimy O Związku gdzie nie ma polek lub polaków w biurach,czy też o związku gdzie są polacy w biurach Bo to jest kolosalna różnica
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
NO NOK
(NOREK)
Stały Bywalec
Np. korzystam z darmowych porad prawników, porad przy rozliczaniu podatku, a przedewszystkim w sprawach z pracodawcą( np: jako zabezpieczenie, ochrone w pracy).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
NO NOK
(NOREK)
Stały Bywalec
Do retier1-a Ja nie należe do ludzi którzy potrzebuja polaków w biurach w róznych instytucjach. Rozmawiam z tymi którzy mają najwiecej doświadczenia w danym temacie, a nie z tłumaczem broszurek.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
pisze o norweskich adwokatach
norek prawnika masz za darmo
( np: jako zabezpieczenie, ochrone w pracy
nie rozumiem
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
NO NOK
(NOREK)
Stały Bywalec
Jezeli jesteś członkiem LO to masz prawo do bezpłatnych porad adwokata, a jesli chodzi o zabezpieczenie to polega na tym że jesli masz fast jobb to zwolnie z pracy jest praktycznie niemożliwe, chyba że popełnisz wykroczenie. A także ochrona warunków pracy przed (np. zastraszaniem, zmuszaniem itp.)
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Wiesz Norek Jak dług pracuję w tej norwegi tak jeszcze nigdy nie miałem problemów o którycvh ty piszesz Jeśli u Ciebie znajomość norweskiego jest taka dobra to skąd te problemy Dla mnie jest to zastanawiające No chyba że sam je szukasz,bo tacy cwaniacy z polski też tutaj są
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
retier1 odpusc to jakis teoretyk
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
NO NOK
(NOREK)
Stały Bywalec
Ja wiem że polacy zapisują sie do związków jak już mają kłopoty. Ja traktuje zwiazki jako zabezpieczenie, A jesli jesteś tak długo w Norwegii to powinieneś wiedzieć że wiekszość norwegów należy do związków i nie dlatego że mają kłopoty w pracy.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
fast jobb masz w umowie
a norkow jest 4 500 000 a w zwiazkach ile 850 000 jaka to wiekszosc
zreszta dla nich 8 000 na rok ta jak piwo dla mnie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj